Yayında tahin yerine yanlışlı pekmez dedikten sonra utançtan kızardığım, mükemmel ötesi bir lezzet!!!
Aydın Usta'nın tarifini kesinlikle denemelisiniz, eminim ki vazgeçilmeziniz olacak!
4 kişi için gerekli malzemeler:
2 su bardağı kuru fasulye (tabikide akşamdan ıslanmış)
3 adet taze soğan
4 dal maydanoz
20 yaprak taze nane
2 adet sivri yeşil biber
Sos için:
4 diş sarımsak
4 yemek kaşığı tahin
3 yemek kaşığı elma sirkesi
2 limon
tuz
Fasulyeyi haşlayın. Yarısından biraz fazlasını pişince ayırıp soğumaya bırakın. Kalanını püre yapmak için biraz daha fazla pişirip yumuşatın. Biberleri, soğanı ince kıyıp soğumuş olan kuru fasylyeye ekleyin.
Sos için, sarımsağı iyice ezin. Çok pişmiş kuru fasulye ile sarımsağı karıştırın. Tahin, sirke, limon suyu ve bir tutam tuu ekleyin.
Sosu piyaza ekleyin. İnce kıyılmış otları da serpiştirip karıştırın.
İşte bu kadar kolay ve mükemmel!!!!
Haydi bu akşam bunu yapın!
2 yorum:
Biz buna Antalya usulü piyaz diyoruz. Kendisi piyazlarin hasıdır.
harikasınız...çok teşekkürler..emeklerinize,aklınıza sağlık...
Yorum Gönder