11.09.2009

İncir Teleme Tatlısı


Malzemesi 4 kişilik

700 ml süt

200 gr kuru incir

 

Yapılışı:

Sütü 70 dereceye kadar ısıtın, kaynamadan ocagın altını kapatın. Kuru incirleri cok küçük doğrayıp bir dovme demiriyle iyice ezin veya mutfak robotuyla pure yapıp süte ekleyin. Cırpma teliyle .ncirleri süte 1 dakika karıştırarak yedirin ve servis kaselerine taksim edip ilk once oda sıcaklıgında sogutun, daha sonra buzdolabında 2 saat sogutup yanında karamelize edilmiş taze incirler servis ediniz. İncirleri karamelize etmek için, bir tavaya toz şeker serpiştirin. Şeker hafif renkelince az tereyağ ve su ekleyin. İncirleride ekleyip ısıtın.


İncir!!!!

Aslında meyve sandığımız bu şirin şey aslında bir çiçektir. Meyve olan tohumlarıdır, incir bu tohumların çiçeğe dönüşmüş halidir. Harikulade birşey bence bu=)

Kökü çok eskilere dayanır, Cleopatra tarafından çok sevilen İncir, Yunan Olimpiyatlarında madalya olarak verilirdi. Kuru incir yüksek oranda antioksidan içerir. Cilt problemleri, sindirim bozuklukları için iyi bir doğal destektir. Zengin lif içerdiğinden dolayı tokluk hissi verip kalorilerin yavaşça emilmesini sağlar. Kuru incir 6-8 ay saklanabilir.

Hiç yorum yok: