2.09.2009

Kimyonlu Naneli Kuskus

2 adet kırmızı biber
2 adet yeşil biber
2 adet beyaz soğan
3 diş sarımsak
3 su bardağı kuskus
2 yemek kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı sumak
1 tatlı kaşığı kuru nane
6 yemek kaşığı zeytinyağ
1 çay kaşığı kadar tereyağ
1 avuç taze nane
1 çubuk tarçın

Soğanları küçük küpler halinde kesin, sarımsakları ezin. Biberleri jülyen şeklinde doğrayın. Soğanları ve sarımsağı zeytinyağ-tereyağ karışımında 5 dakika kavurun. İçerisine biberleri ekleyin. Çubuk tarçını ve bütün baharatları koyup orta derece ateşte zaman zaman karıştırarak pişirmeye devam edin. Kuskusu haşlayın. 
Biberler pişince,çubuk tarçını çıkartın. Süzdüğünüz kuskus ile sebzeleri karıştırın. Tuz ekleyin. Taze nane yapraklarını doğrayıp, servis etmeden hemen önce kuskusa ekleyin.



Hiç yorum yok: