Malzemesi: 5 Kişilik
50 GR KURU ÇİÇEK BAMYA veya 200 GR TAZE BAMYA
1 ADET LİMON (DİLİMLENMİŞ)
1 LT SU(BAMYALARI HASLAMAK ICIN)
100 GR KUZU KUYRUK YAĞI( MİNİ KÜP)
200 GR KUZU KUŞBAŞI
30 GR TEREYAĞ
250 GR KURU SOĞAN (İNCE DOĞRANMIŞ)
10 GR DOMATES SALÇASI
15 GR ACI BİBER SALÇASI
1 LT ET SUYU
1 AD LİMON SUYU
TUZ
2 Yemek kasıgı KORUK SUYU
YAPILISI:
BAMYALARIN TÜYLERİNİN DÖKÜLMESİ İCİN BİR BEZ ARASINDA VEYA KALBURDA OVUNUZ VE YIKAYIN. BAMYALARI LİMONLU SUDA YARI HAŞLAYIP İPLERİNİ ÇIKARIN. BAŞKA BİR TENCEREYE KUYRUK YAĞLARINI VE ETİ KOYUN, KAPAĞI KAPATIP ETİN SUYUNU BIRAKIP ÇEKİNCEYE KADAR ARADA BİR KARIŞTIRARAK KAVURUN. SALÇAYI EKLEYİN (YAZ İSE DOMATES KULLANIN) VE ET SUYUNU İLAVE EDİN. KAPAGINI ÖRTÜP VE ETLER PİŞİNCEYE KADAR YAKLAŞIK 30 DK KAYNATIN. TUZUNU EKLEYİN, SUYU AZALMISSA SEVİYEYİ TAMAMLAYIN. HAŞLANMIŞ BAMYALARI LİMON SUYUNU VE KORUK SUYUNU EKLEYİN, KAYNAMAYA BAŞLAYINCA HAFİF ATEŞE ALIN VE BAMYALAR YUMUSAYINCAYA KADAR PİŞİRİN. ÇORBA KASELERİNDE SERVİS EDİN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder