11.09.2009

Güllü Lavantalı Şeftali ve kayısılar




















Gül 
ve lavanta gibi çiçekleri yemeklerde kullanmaya bayılıyorum. Şeftali ve kayısı da gül ile aynı aileden geldiği için, bu lezzetlerin birleşimi mükemmel bir sonuç veriyor.














2 şeftali
6 kayısı
4 yemek kaşığı toz şeker - mümkünse esmer
1/2 su bardağı gül suyu
1 tatlı kaşığı kuru lavanta

Şeftalileri altıya, kayısıları ikiye dilimleyin. Bir tavaya, 4 yemek kaşığı toz şeker serpiştirin. Sakın tavanın başından ayrılmayın, şeker yanabilir!!! Şeker eriyip karamel rengi almaya başladığında üzerine yarım su bardağı gül suyunu ve lavantayı  ekleyin. Aman dikkat edin gözünüze sıçramasın. Karıştırıp meyveleri ekleyin. Hafif ısıtın. Eğer karamel çok koyulaşırsa biraz sıcak su ekleyip inceltebilirsiniz.

Yanına Gül şutubu ve yoğurdu karıştırark hem lezzetli hem de görsel açıdan şirin bir sos yapıp servis edin. 

Afiyet olsun!!!


Hiç yorum yok: