28.08.2009

DOMATESLİ PİRİNÇ PİLAVI


Malzemesi

*320 Gr (1,5 Su Bardağı) Gönen Baldo Pirinç        

* 1 yemek kaşığı zeytinyağı        

* 4 yemek kaşığı Yayık Tereyağı        

*2 su bardağı Etsuyu ( 2 saat kaynamış ve kaynar vaziyette bekletin)

* 2cOrta boy Çanakkale Domates (kabuğu soyulmuş ve dörde bölünmüş)

*Yeteri kadar tuz

*bir cimdik toz şeker

*bir damla limon suyu

 

Yapılışı; Pirinci nişastası gidene kadar yıkayın ve ılık suda 15 dakika, cok az tuzda ekleyerek ıslayın. Daha sonra süzdürün. Tereyağını ve zeytinyağını  bakır bir tencereye koyarak eritin ve süzülmüş olan pirinci ekleyin, hemen tuzunu ilave edip kısık ateşte 15- 20 dakika kavurun. Pirinçler yağını iyice salıp tane tane olduğu zaman dörde keşilmiş domatesleri ekleyip taze kaynatılmış et suyunu ilave edin . 1 dakika hızlı ateşte kaynatın ve altını en alt seviyede kısıp tencerenin kapağını kapatın, yaklaşık olarak 10 -15  dakika  demlendirerek pişirin ve ateşi kapatıp 15 dakika demlenmeye bırakın. Kapağını acıp tahta kaşıkla pirinçleri kırmadan dikkatlice karıştırıp hava almasını sağlayın ve tekrar kapağını kapatıp 10- 15 dakika daha demlendirip servis ediniz.



Hiç yorum yok: