Yekta Kopan’ın sunduğu, araştırmacı Derya Tulga’nın da sohbetiyle eşlik ettiği, NTV’nin Ramazan programı Evvel Zaman İçinde hafta içi her gece yayınlanıyor.
Binbirdirek Sarnıcı’nda çekilen programda araştırmacı Derya Tulga, kutsal emanetlerin korunması, sarayın ve halkın ramazanı, geleneksel sanatlar gibi farklı konulardaki derin bilgisini izleyicilerle paylaşıyor, tarihi konularda doğru bildiğimiz yanlışları da düzeltiyor
Programda ramazana özel iftar veya sahur mönüleri de yayında hazırlanıp izleyiciyle paylaşılıyor. Gastronomi uzmanı Zeynep Ağaoğulları ve ünlü şef Aydın Demir “Evvel Zaman İçinde” için birlikte hesaplı ve sağlıklı yemek tarifleri veriyor, canlı yayında hazırlıyorlar. http://twitter.com/evvelzaman
Aydın Demir kimdir?
İş hayatına 1984'te, Moda 29' da başlayan Aydın Demir, Discorium, ŞamdanSA ve Piezza'da Chef de partie olduktan sonra, Sabancı Center da bulunan Tüm V.I.P Restaurantları ve Banquet salonlarından sorumlu mutfak sefliği görevi yaptı. Topkapı Eresin Otel'in, Feriye Lokantası ve La Fontaine Restaurant'ın Executive şefliğini yaptı. 1999'da, Changa'nın açılışını yaptı. Istanbul'un ilk fusion stilde yemek yapan restoranının, ünlü şef Peter Gordon'un da desteğiyle, dünyanın en iyi restoranları arasına girmesini sağladı. Ardından 2002 yılında Ritz Carlton'da Sous Chef olarak 3 Michelin yıldızlı Paul Perit ile çalıştı, seyehat mutfagi üzerine yemekler yaptı. 2003'de Çırağan Palace Hotel Kempinski'de, Tuğra restoranda mutfak şefliğine başladı. Cırağanda görev yaptığı süre boyunca Uluslararası sayısız ödüller aldı. 2006'dan 2008'e kadar Konyalı lokantalarında, koordinatör mutfak şefliği yaptı ve Time Out tarafından 2008'in en iyi şefi seçildi. Cumhurbaşkanlığı Köşkleri ve Konutları'nda Danışman Koord. Mutfak Şefi oldu. 2009 Nisan'dan beri sadece danışmalık görevine devam ediyor. Ve Türkiye'nin ilk Michelin yıldızlı şefi olmayı amaçlıyor! aydin2000tr@yahoo.com - minimalistchef@hotmail.com
Zeynep Ağaoğulları kimdir?
Fransa'da, Instıtut Paul Bocuse'de 4 yıl gastronomi ve işletme okuduktan ve okulu ikincilikle bitirdikten sonra, Lyon'da 2 Michelin yıldızlı Pierre Orsi restaurant ve Paris'te LaDurée Pastanesinde çalıştı. Home tv'de Tadı Ustasında adlı programla kamera önüne alışmaya çalıştı. Şu anda davetlerde kişiye özel yemekler hazırlıyor ve menu-konsept danışmanlıgı yapıyor. "Koş Dur Eğlen" adlı programda çoçuklara yemek tarifleri veriyor, "Yeşil Yemek" programında sağlıklı yemekler hazırlıyor ve perşembe günleri HaberTürk gazetesinde yazıyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder